ZEYTİN
1
₺240,00 KDV Dahil
ZEYTİN
4
₺430,00 KDV Dahil
₺480,00 KDV Dahil
ZEYTİN
3
₺430,00 KDV Dahil
₺480,00 KDV Dahil
ZEYTİN
5
₺360,00 KDV Dahil
₺400,00 KDV Dahil
ZEYTİN
3
₺540,00 KDV Dahil
₺600,00 KDV Dahil
ZEYTİN
1
₺540,00 KDV Dahil
₺600,00 KDV Dahil
ZEYTİN
2
₺630,00 KDV Dahil
₺700,00 KDV Dahil
ZEYTİN
1
₺720,00 KDV Dahil
₺800,00 KDV Dahil
ZEYTİN
₺1.280,00 KDV Dahil
₺1.600,00 KDV Dahil
EKONOMİK SETLER
₺840,00 KDV Dahil
₺985,00 KDV Dahil
EKONOMİK SETLER
₺945,00 KDV Dahil
₺1.110,00 KDV Dahil

ZEYTİN

 

En İyi Zeytin Çeşidi Nedir?

Sofralık zeytinde Gemlik tipi zeytinin tescilli oluşu önemini oluşturur. Dünya zeytin sektöründe işaret simgesine sahiptir. Kendine has lezzet, aroma ve renk kalitesinin olduğunu tescillenmiştir. Bu özellikleri ile dünyanın en iyi zeytinlerinin arasında yer almaktadır. Her türün kendine has özelliği tüm zeytinlerin önemini göstermektedir.

Zeytini İlk Kim İcat Etti?

İlk kültüre alınışı ve ıslahı Sâmiler tarafından olmuştur. Arkeolojik kazı çalışmalarında, zeytin üretimi ve tüketimi ile ilgili materyallerin M.Ö 4.000'li yıllara dayandığını görülmektedir.

Zeytin Neye İyi Gelir?

Zeytinin Faydaları Nelerdir?

Zeytin içerisindeki E vitamini ve tekli doymamış yağ asitlerinin sayesinde, serbest radikallerin nötralize edilmesini sağlayarak kolon kanseri riskini azaltmada önemli bir rol oynadığı gözlemlenmiştir. Zeytinyağı, mide asidini azaltarak ülser ve gastrit gibi sindirim sistemi hastalıklarının gelişmesini önlemede yardımcı olabilmektedir. Altın Sıvı olarak da bilinen zeytinyağı, zeytinin özsuyudur. Zeytinyağına meyve suyu demek hiç de yanlış olmaz. Sağladığı en önemli faydalarının başında, sindirim ve cildi besleme gelse de düzenli kullanıldığında, sağlığımıza en önemli gıda takviyesi olacağı yıllardır yapılan araştırmalardan anlaşılmaktadır.

Türkiye'nin En Kaliteli Zeytini Nerede?

Dünya ürerinde Akdeniz kıyılarında yoğunlukla görülen zeytin üretimi, Türkiye’de ise Ege Bölgesi’nde görülmektedir. Ülkemizin zeytin üretimi konusundaki liderliğini pekiştiren ana bölgelerden biri olan Ege kıyı ve iç bölgeleri iklim ve rakım özellikleri bakımından zeytine çok uyumludur. Özellikle Aydın, Manisa, Ayvalık, Edremit ve İzmir gibi şehirler, kaliteli ve lezzetli zeytinlerin yetiştiği yöreler olarak ön sıralarda listelenir.

Zeytin En Çok Hangi İlde Yetişir?

Bölgede Aydın zeytinin en fazla yetiştirildiği illerin başında gelir. Nazilli, Bozdoğan, Karacasu ve diğer 14 ilçesinde zeytin üretimi yaygın bir biçimde yapılmaktadır.  Aydın'dan sonra bölgede en fazla zeytin Manisa'da üretilmektedir. İzmir, Denizli ve Muğla da Ege Bölgesi'nde zeytin yetiştirilen diğer iller arasındadır.

Neden 7 Adet Zeytin Yenir?

En güçlü doğal antioksidan kaynaklarının başında zeytin ve incir gelmektedir. Bu nedenle bu iki mucizevi meyveyi tüketmek, vücudun temizlenmesini sağlayarak hastalıklara karşı vücudu koruyup detoks sağlayacaktır. 21 gün peş peşe tüketilecek olan 7 zeytin ve 1 incir vücutta bulunan genç hücrelerin sayısının artmasını ve onarımı sağlayacaktır.

7 zeytin 1 incir aç karnına tüketildiğinde vereceği tokluk hissi üzerine, yağ yakımını da hızlandırması ile kilo vermenin de en büyük destekçisi olacaktır.

Çizik Yeşil Zeytin Acısı Nasıl Gider?

Sadece tuz ile salamura edilmiş doğal zeytinler meyvenin doğası gereği acı olur. Yemeden önce içme suyunda bekletmek, salamura yeşil zeytinin acısını almanın hızlı yoludur. Kırma ve çizik zeytinlerin acısı tamamen yok olmaz bunun en sebebi ise kimyasallar ile olgunlaşmadan doğal süreç ile tatlanmalarını beklemektir. Ham zeytinleri kırıp ya da çizip tuzlu suda bekletmek acısını almanın ilk aşamasıdır.

Salamura Yeşil Zeytin Nasıl Yapılır?

İçme suyu, tuz ve kırılmış ya da çizilmiş yeşil zeytinler kavanozda olgunlaşmaya başlarlar.

10 gün sonra yani 20. günde, salamura suyu tekrar değiştirilmek üzere boşaltılır.

İçme suyu ve tuz çözeltisi yeniden hazırlanır. Bu sefer ki oran, bir öncekine göre daha az olmalıdır.

1 litre suya, 50 gram tuz yeterli olacaktır.

10 gün daha geçtikten sonra yani 1 aylık sürenin sonunda, zeytinlerimiz neredeyse tadıma hazırdır. 

Bu evre, damak tadı ve eski zeytin alışkanlıklarınızın size kazandırdığı hünerlerinizi sergilemeniz için bir fırsattır.

Acılık unsuru burada devreye girer. Damak tadınıza göre, acılığı yeterince azalmamış yeşil kırma zeytinler, yeni hazırlanacak salamura suyunda birkaç gün daha beklemeye alınır. Bu süreç, doğru tadı yakaladığınız ana kadar sürecektir.

Zeytinin Acısını Almak İçin Ne Yapmak Lazım?

Suda Bekletme: Zeytinleri bir kaba koyun ve üzerini suyla tamamen kaplayacak şekilde su ekleyin. Zeytinleri 1 ila 2 hafta boyunca günlük olarak suyunu değiştirerek bekletin. Bu yöntem, zeytinlerin acısını alır ve daha yumuşak bir tat elde etmenize yardımcı olur.

Yeşil Zeytin Kırma Mı Çizik Mi?

Yeşil zeytin, olgunlaşmaya henüz başlayan ve daha kararmamış zeytinlerden elde edilir. Yeşil zeytinler; kırma, çizme ya da bütün olarak tatlandırılabilir. Kırılan zeytinler kısa sürede yemeğe hazır hale gelirler tat olarak, meyvemsi tatları, çizilmiş zeytinlere göre oldukça üstündür.

Ev Yapımı Zeytin Neden Acı Olur?

Zeytinyağı satın alırken merak edilen konulardan biri olan zeytinyağı neden acı olur sorusunun cevabı içeriğindeki “oleuropein” bileşeninde gizli. Zeytin tanelerini ısırdığınızdaki acı tat ile zeytinin kendine has acı tadı doğal yapısında bulunan oleuropein adı verilen bileşenden kaynaklıdır. Ev yapımı doğal zeytinler kimyasal ve koruyucu içermezler bu sebeple sadece su ve tuz ile salamura edilmiş zeytinler besin değeri açısından çok zengindir.

Yeşil Zeytin Neden Erir?

Sadece tuz ile koruma sağlanan zeytinlerin yumuşamasındaki en büyük sebep susuz ve tuzsuz kalmasıdır. Hava ile temas eden zeytinler kendilerini korumaya almak için salgıladıkları bileşenler ile kendilerini koruma altına alırlar bu suyun üstünde beyaz bir tabaka olarak da gözlemlenebilir. Hava ve direkt güneş ışığına temas etmeyen zeytinler erimez ve yumuşamaz.

Yeşil Zeytinin Bozulmaması İçin Ne Yapmak Lazım?

Diğer doğal gıdalarda olduğu gibi zeytini de sağlıklı bir şekilde muhafaza etmenin en önemli şartlarından bir tanesi, zeytini salamura suyunun içerisinde bırakmaktır. Her zaman satın aldığınız yeşil zeytini salamura suyu içerisinde muhafaza edin ve ambalajın içerisinden suyun tamamını almayın. Serin ve gün ışığı görmeyen yerlerde bulunmasına dikkat edin.

1 kg zeytin kaç TL?

İklim koşulları ve verimli yıl zeytin hasadı için çok önemlidir. Genellikler elle toplanan zeytinin hasadı diğer meyvelere göre oldukça zor ve meşakkatlidir. Tüm bu etmenler zeytin fiyatını doğrudan etkiler.

Siyah Zeytin Nasıl Oluyor?

Olgunlaşmadan toplanılan zeytin yeşil renkte ve siyah zeytine göre farklı tat ve yapıda olur. Zeytinin rengi yeşil olduktan sonra toplanmadığı sürece yeşilden kırmızıya, kırmızıdan mor ve mordan siyah renge dönüşür. Bu şekilde de siyah zeytin oluşur.

Gerçek Siyah Zeytin Nasıl Anlaşılır?

Koyu siyah olan bir zeytin yerine kahverengiden siyaha çalan renkte bir zeytin çekirdeği, o zeytinin daha iyi olduğu anlamına gelmektedir. Tüm zeytin tanelerinin tek tip olması beklenemez renk, ebat ve yumuşaklık taneden taneye farklılık gösterebilir. Özellikle koyu kahverengi renkte siyah sele zeytinlere oldukça rastlanır.

Yeşil Zeytin Mi Daha Faydalı Siyah Zeytin Mi?

Yeşil haliyle daha fazla kendine ait su barındıran zeytinler siyahlara göre daha acıdır. Bu acılık onların içerisinde barındırdıkları bileşenlerinden ötürüdür. Siyah zeytinlerde ise tat daha yumuşaktır suyunu iyice kaybeden kuru sele zeytinler de yeşil zeytinler kadar besleyicidir.

Siyah Zeytin Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Zeytin Alırken Neye Dikkat Etmeli?

Mümkünse, alacağınız zeytinin tadına bakmalısınız ya da alacağınız ürüne ait kullanıcı deneyimlerini okumalısınız. Taze bir zeytinin tadı, tuzlu ve hafif acımsı olmalıdır, ancak asla ekşimsi veya metalik bir tat olmamalıdır. Zeytinin kokusu da taze ve doğal olmalıdır. Rengi canlı olmalıdır.

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR