SİRKE
₺540,00 KDV Dahil
₺720,00 KDV Dahil
%25 İndirim
%25İndirim
Yeni Ürün
SİRKE
2
₺180,00 KDV Dahil
SİRKE
3
₺180,00 KDV Dahil
SİRKE
2
₺180,00 KDV Dahil
SİRKE
2
₺126,00 KDV Dahil
₺180,00 KDV Dahil

SİRKE

Sirke Vücutta Ne İşe Yarar?

Elma Sirkesinin Faydaları Nelerdir?

Sirkenin faydaları arasında; kilo vermeyi hızlandırma, kolesterolü düşürme, enfeksiyonlarla savaşma, kan şekeri kontrolü ve şeker hastalığının diğer belirtilerini yatıştırma gibi önemli yararlar sayılabilir. Elma sirkesi, alıç sirkesi, üzüm sirkesi gibi sirke çeşitleri çorba kaşığı başına sadece üç kalori içerir. Düzenli kullanımda şifa özelliği yüksek besin takviyelerinin başında gelir.

Hangi Sirke Daha İyidir?

Elma sirkesi, üzüm sirkesi sirke türlerinin başında gelse de artık her meyve ve sebzeden sirke üretmek mümkün. İçeriğinde fermentasyonu sağlayan yararlı bakteriler, maya, antiseptik bileşenler bulunur. Ayrıca meyve ve sebzelerin içerdiği vitaminler de sirkenin yapısında bulunur. Elma sirkesi A, B, C ve E vitaminleri bakımından güçlü bir besin kaynağı olurken; üzüm sirkesi de A ve C vitaminleri bakımından zengin bir sirke çeşidini oluşturmakta.

Sirke İçmek Sağlıklı Mıdır?

Sirkeler anti-bakteriyel özellikleri sayesinde bağışıklığı destekler vücudun kötü bakterilerle mücadele etme gücünü arttırır. Sirkelerin bu en belirgin özelliği yanında kan basıncını düşürmesi, kalp damar hastalıklarının riskini azaltması, antioksidan kapasitesi gibi insan sağlığı üzerine birçok olumlu etkisi olduğu gözlemlenmiştir.

Elma Sirkesi İltihabı Kurutur Mu?

Elma Sirkesi: Elma sirkesi de diğer sirkelerimiz anti-iltihap özelliğe sahip olması yönüyle bilinmektedir. Enfeksiyonun bulunduğu bölgeyi dezenfekte etmekte etkilidir. İltihaplı diş problemi yaşandığı takdirde kişiler tarafından en sık tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Bu özelliği ile sirkleler, takviye gıdalar arasında en üst sırayı almaktadır.

Elma Sirkesi Aç Karnına Mı İçilir Tok Karnına mı?

Elma sirkesi ve diğer sirke türlerinin, çoğu doğal şifa kaynağı takviye edici besinler gibi sabah aç karnına ve akşam yatmadan tüketilmesi tavsiye edilir. İçilmeden önce mutlaka seyreltilmelidir. Aç karnına içilen elma sirkesi tokluk hissi verecek ve vücuttaki yağ yakımını hızlandıracaktır. Bu sebeple kahvaltıdan ortalama 30 dakika kadar önce içebilirsiniz.

Sirke Tıkalı Damarları Açar Mı?

Alıç sirkesinin en önemli faydaları arasında kalp sağlığı ve kan dolaşımı gelir, kalp sağlığı deyince akla kalp kaslarını güçlendirme, damar genişletme ve damar açılmasına yardımcı olma gelir. Birebir tedavi amaçlı kullanılmasa da, düzenli kullanımda tedaviye yardımcı olarak kullanılabilir.

Sirkencûbin/Oxymel Nedir?

Bal, sirke, suyun belirli bir ölçüde karıştırılması sonucu oluşan içecektir. Sirke ve bal karıştığında ortaya çıkan bu şerbet, tarihte iksir niteliğinde kullanılmıştır. 2500 yıl önce Hipokrat’ın tedavi amaçlı kullandığı ve adına Oxymel dediği bu karışım, Mevlevî dergahlarında Sirkencûbin olarak oldukça sık tercih edilen ve Osmanlı mutfağında da istikrarla tüketimine devam edilen kadîm bir içecektir.

Mesnevî’de 6. cildin başındaki sirkencûbin ile ilgili beyitler aşağıdaki gibidir:

"Sirke, sirkeliğini arttırdıkça şekerin artması gerek. Kahır, sirkedir, lütûf da bala benzer. Sirkencûbinin temeli, bu ikisidir. Bal, sirkeden az oldu mu sirkencûbin iyi olmaz."

Sirkencûbin Tarifi;

Osmanlı ve Mevlevî mutfağının şerbet tarifi şu şekildedir:

5 yemek kaşığı bal

5 yemek kaşığı elma sirkesi

5 su bardağı ılık su (Balın doğasını koruması açısından 40 dereceyi geçmemeli)

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR