EVDE KATKISIZ VE LEZZETLİ DONDURMA YAPIMI: SAF SALEPLİ TARİFİMİZ!

Egeye Dönüş saf salep ile ev yapımı doğal dondurma tarifi

Evde Katkısız ve Lezzetli Dondurma Yapımı: Saf Salepli Tarifimiz!

 

Yaz aylarının vazgeçilmezi dondurmayı evde doğal ve katkısız malzemelerle yapabileceğinizi biliyor musunuz?

Üstelik bunun için sadece birkaç temel malzemeye ihtiyacınız var.

 

Bugün sizlere, en kaliteli ve doğal ürünlerimizi kullanarak evde dondurma yapmanın püf noktalarını ve tarifini paylaşacağız.

Hazırsanız, saf salep, çam balı, limon kabuğu tozu ve portakal kabuğu tozunu kullanarak yapacağımız bu nefis dondurmanın tarifine geçelim!

 

Malzemeler:

1 lt yağlı süt
 

1 yemek kaşığı saf salep (ürünümüzü inceleyin)
 

1 su bardağı çam balı (ürünümüzü inceleyin)
 

1 tatlı kaşığı limon kabuğu tozu (ürünümüzü inceleyin)
 

1 tatlı kaşığı portakal kabuğu tozu (ürünümüzü inceleyin)
 

Meyve tozlarını kullanmak istemezseniz taze meyveleri de kullanabilirsiniz.

 

Yapılışı:

  1. Hazırlık Aşaması: Öncelikle sütü bir tencereye alın ve orta ateşte ısıtın. Süt ısınırken saf salebi ekleyin. Sürekli karıştırarak salebin topaklanmasını engelleyin ve sütün içinde homojen olmasını sağlayın. Bu aşamada pürüzsüzlük çok önemlidir. Sütünüz kaynar hale geldiğinde ocağınızın altını kapatabilirsiniz.
     
  2. Aromalandırma: Tam da bu esnada limon kabuğu tozu, portakal kabuğu tozu ve çam balını ilave edip tekrar karıştırmaya başlayın. Bu doğal aromalar sayesinde dondurmanıza ferahlatıcı bir narenciye lezzeti katmış olacaksınız. Çam balını ise kaynarken değil de, ocağın altını kapattıktan sonra süt yavaş yavaş soğumaya başladığında koymamızın sebebi; çam balının kalitesini ve doğal yapısını bozmamak. Özellikle baldaki HMF (Hidroksimetil Furfural) değerinin yükselmesinin sebebi; yüksek ısıya sürekli maruz kalmasından kaynaklanır. Bunu kesinlikle önermediğimiz için çam balını, soğuma evresinde ilave ediyoruz. Meyve tozları ve çam balının homojen bir şekilde dağılması için sütü karıştırmaya devam edin. Pürüzsüz bir kıvam elde ettiğinizde sırdaki aşamaya geçeceğiz.
     
  3. Soğutma ve Dinlendirme: Hazırladığınız karışımı ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelene kadar soğumasını bekleyin. Ardından dondurucuya koyun. 3 saat bekleyin. Sonra çıkarıp ister spatula benzeri bir gereçle çevire çevire ezerek isterseniz de bir blender yardımıyla dondurmanızı iyice alt-üst edin. Böylelikle kristalize olmasını engellemiş olursunuz. Tekrar dondurucuya atıp bu kez göz kararı sertleşene kadar bekletin. Sonra çıkarıp biraz yumuşamasını bekleyin, son kez alt-üst etme işini tekrar yapın. Dondurmanız iyice karışsın. Hem stresinizi atmış olursunuz :) Çünkü bu kısım biraz meşakkatli.
     
  4. Sunumu ve Saklanması: Aslında bu haliyle tüketime hazır bir kıvam elde etmiş olmalısınız. Ama tam tatmin olmadıysanız son bir dondurucu ziyareti yaptırın ev yapımı dondurmanıza. Bu sefer bekleme süreniz çok daha kısa olacak emin olabilirsiniz. İşte dondurmanız hazır! Sunum kaplarınıza alın ve üzerini ister limon kabuğu tozu, portakal kabuğu tozu gibi meyve tozlarıyla isterseniz de taze meyvelerle süsleyebilirsiniz. Tadıma hazırsınız, önce ellerinize sağlık diyelim sonra da afiyet olsun :) Kalan ev yapımı dondurmanızı hava geçirmeyen bir kapta dondurucuda saklayabilirsiniz.

 

Doğal ve Pratik: Kendi Dondurmanızı Yapın  

Evde dondurma yapmak hem eğlenceli hem de sağlıklıdır. Bu tarifimizle doğal ve katkısız dondurmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Üstelik saf salep, çam balı, limon kabuğu tozu ve portakal kabuğu tozu gibi tamamen doğal ve kaliteli malzemeler kullanarak hazırladığınız dondurma, sevdiklerinizle paylaşmak için harika bir seçenek olacaktır. Kendi mutfağınızda doğal dondurma yapmanın keyfini yaşayın!

 

Unutmayın, en kaliteli doğal ve yöresel ürünler için Egeye Dönüş markamızın web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Afiyet olsun!

 

 

Egeye Dönüş Kalem Ekibi

Sağlıklı Günler Dileriz

 

Etiketler: Egeye Dönüş, Evde Dondurma Yapımı, Doğal Dondurma, Katkısız Dondurma, Saf Salep, Ev Yapımı Dondurma
Temmuz 04, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR