Naturel Sızma Zeytinyağı (5 Lt.)
Naturel Sızma Zeytinyağı (5 Lt.)
Naturel Sızma Zeytinyağı - 5 Lt. - Avantajlı Boy
Naturel Sızma Zeytinyağı - 5 Lt. - Avantajlı Boy
Naturel Sızma Zeytinyağı - 5 Lt. - Avantajlı Boy
Naturel Sızma Zeytinyağı - 5 Lt. - Avantajlı Boy
Naturel Sızma Zeytinyağı - 5 Lt. - Avantajlı Boy
Naturel Sızma Zeytinyağı - 5 Lt. - Avantajlı Boy
Naturel Sızma Zeytinyağı - 5 Lt. - Avantajlı Boy
Naturel Sızma Zeytinyağı - 5 Lt. - Avantajlı Boy

Naturel Sızma Zeytinyağı (5 Lt.)

İndirim Oranı : %9 İndirim
Fiyat : ₺2.750,00(KDV Dahil)
İndirimli : ₺2.500,00(KDV Dahil)
:

NATUREL SIZMA ZEYTİNYAĞI

 

 

Net: 5 Lt.

 

 

İçindekiler: Sadece Zeytinyağı

 

(İçi Laklı Özel Teneke)

 

 

 

Hasat zamanı Aydın/Nazilli yöresine ait zeytinler toplanıp, yer ile temas etmesine müsaade edilmeden kasalara konur.

 

Bekletme yapmadan sıkım işlemine tabi tutulur. Çuval yerine kasalara konmasının, beklemek yerine aynı gün sıkıma gitmesinin sebebi; zeytinde kararma, kızışma gibi, aroma ve asitliği olumsuz yönde etkileyecek durumlarla karşılaşmamak içindir.

 

Zeytinlerimiz kontinu sistemde, otomatik makinelerde sıkılmıştır.

 

Serbest yağ asitlik değeri oleik asit cinsinden, maksimum %0,8’dir.

 

 

Zeytinyağı Nasıl Üretilir?

Zeytinyağı üretim sürecinin geçirdiği değişimi anlamak için önce eski yöntemleri inceleyebiliriz.

Eskiden zeytinler, bir eşek ya da beygirin çevirdiği değirmen taşı ile ezilirdi. Püre haline gelen zeytinler, pamuk çuvallara konulur, üzerlerine bakır kazanlarla sıcak su dökülür ve insanlar ayaklarıyla zeytin püresinin olduğu çuvalı ezerdi. Böylece zeytin hamuru ezilir, yağ ve karasuyu sızdırılırdı. Son aşamada ise yağ ve karasuyu ayrıştırılırdı.

 

Peki günümüzde zeytinyağı üretim aşamaları nelerdir, inceleyelim:

 

Zeytin Hasadı: Zeytinler ekim-mart ayları arasında hasat edilir. Hasat edildikten sonra en geç 24 saat içinde zeytinyağı üretim sürecine geçilir.

 

Dal ve Yaprak Gibi Maddelerin Ayıklanması: Hasat sırasında zeytinlerin arasına dal, yaprak veya taş gibi maddeler karışabilir. Bu maddeler zeytinyağının kalitesini olumsuz etkileyebilir. Hasat edilen zeytinler, bunker adı verilen çukur bölmelere dökülür ve elevatör adı verilen taşıma bandı ile fanların olduğu bölgeye taşınır. Fanlar yardımıyla dal, yaprak ve taş gibi maddelerden ayrılır.

 

Suda Yıkama: Toz ve kirden arındırmak için zeytinler yıkama havuzuna alınır. Yıkandıktan sonra fan yardımıyla kurutulur ve kırma-ezme aşamasına geçilir.

 

Kırma-Ezme: Yabancı maddelerden tamamen arındırılan zeytin, kırıcıya alınır. Zeytinler çekirdekleriyle birlikte kırılarak ezilir ve hamur haline getirilir. Bu şekilde zeytin hamuru yapılarak içerisindeki yağın daha kolay çıkarılması hedeflenir.

 

Yoğurma (Malaksasyon): Pelte haline getirilen zeytinler, ortalama 20-40 dakika süreyle malaksör adı verilen makinelerde yoğrulur. Zeytinyağının sıcak veya soğuk sıkım olması bu aşamada belirlenir. Yoğurma sırasında, makinenin dışından sıcak su dolaştırılarak zeytin ısıtılır. Zeytin 27 dereceye kadar ısıtılırsa soğuk sıkım zeytinyağı, 27 derecenin üzerinde ısıtılırsa sıcak sıkım zeytinyağı elde edilir. Sıcak sıkımda zeytinler, 35 ila 60 derece arasında ısıtılabilir.

 

Ayrıştırma: Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra zeytin hamuru, hamur pompası ile dekantör adı verilen bölüme iletilir. Dekantör, koni şeklinde yatay bir silindirik sistemdir. Bu bölümde yağ ve karasuyu, zeytinin atık kısmından yani prinadan ayrılır. Prina, zeytinin posasıdır ve atık olarak değerlendirilir. Ancak bu atık, aynı zamanda yakıt olarak da kullanılabilir. Zeytin hamuru yatay düzlemde dönerken prina adı verilen atıklar dışarı atılır. Zeytinin karasuyu ve yağı ise santrifüj bölümüne gönderilir.

 

Santrifüjleme: Prinadan ayrılan yağ ve karasu, pompalar yardımıyla santrifüj adı verilen ayırıcı bölüme iletilir. Burada hafif olan karasu, ağır olan zeytinyağından ayrılır. Yağ içerisinde kalan tortular da ayrıştırılarak zeytinyağı üretiminin son aşamasına geçilir.

 

Filtreleme: Zeytinyağı elde etmek için gerçekleştirilen son işlem filtrelemedir. Zeytinyağı, kağıt veya pamuk filtreler aracılığıyla tüm tortulardan arındırılır ve parlak bir görünüm kazanır. Filtrelenmeden üretilen zeytinyağı ise filtresiz zeytinyağı olarak adlandırılır.

 

Analiz ve Tadım: Egeye Dönüş zeytinyağları sofralarınıza ulaşmadan önce birçok kimyasal ve duyusal analizden geçirilir. Laboratuvarda yapılan analizlerin ardından, Egeye Dönüş zeytinyağlarının tadımı yapılarak duyusal özellikleri değerlendirilir.

 

Ambalajlama: Egeye Dönüş zeytinyağları, kalite ve gıda güvenliği standartlarına uygun üretim tesislerinde hijyenik koşullarda ambalajlanarak sofralarınıza ulaşır.

 

Zeytinyağının tüm üretim aşamaları makineler içerisinde gerçekleşir. Sürekli çalışan kontinü sistem makinelerinde üretilen zeytinyağları, ısı, ışık ve oksijenden korunarak kalitesini korur.

Zeytinyağını evde kullanırken de ısı, ışık ve oksijenden uzak tutmaya dikkat etmelisiniz. Bu üç faktör, zeytinyağının bozulma sürecini hızlandırabilir.

Zeytinyağını uygun koşullarda muhafaza ettiğinizde, ambalajında belirtilen son kullanma tarihine kadar güvenle tüketebilirsiniz.

 

 

Zeytinyağı Uygun Fiyatlı Satın Almak İsterseniz;

 Egeye Dönüş, zeytinyağı fiyatlarına özel indirimler ve dönem dönem yaptığı kampanyalarla kaçırılmayacak 5 lt zeytinyağı fiyat fırsatları sunuyor.

Siz de doğal zeytinyağı fiyatlarına indirimli şekilde ulaşmak ve gerçek zeytinyağı satın almak isterseniz, Egeye Dönüş sosyal medya hesaplarını takip edin.

Web sitemizde yer alan e-bülten abonelik formunu doldurarak, litrelik zeytinyağı fiyatları ile ilgili indirim ve kampanyalardan haberdar olun.

 

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR