Keçiboynuzu Meyvesi
Keçiboynuzu Meyvesi
Keçiboynuzu Meyvesi
keciboynuzu-meyvesi-harnup-meyvesi-dogal
Keçiboynuzu Meyvesi
Keçiboynuzu Meyvesi
Keçiboynuzu Meyvesi - Keçiboynuzu Kurusu

Keçiboynuzu Meyvesi Harnup Kurusu

Fiyat : ₺125,00(KDV Dahil)
:

Net: 250 Gr.

 

 İçindekiler: Keçiboynuzu Meyvesi (Harnup) Kurusu

 

 

 Keçiboynuzu Faydaları Nelerdir?

 

Keçiboynuzu Öksürüğe İyi Gelir Mi?

 Harnup meyvesi ne işe yarar sorusuna karşılık, yıllardır araştırmalara konu olan ve olumlu neticeler elde edilen konuların en başında, öksürüğe karşı keçiboynuzu meyvesi tüketimi öne çıkmaktadır.

Keçiboynuzu kuru öksürük için hem meyve olarak hem pekmez formunda kullanılabilir.

Saraçoğlu keçiboynuzu öksürük kürü olarak belirtilen karışım da, yine keçiboynuzu çayıdır aslında.

Kuru keçiboynuzu çayının faydaları arasında hem enfeksiyon giderici ve kuru öksürük yumuşatıcı özelliği hem de sigara içen kişilerde ciğerlerdeki balgamı sökme özelliği belirtilmektedir. Burada keçiboynuzu kaynatıp içmek neye iyi gelir sorusunun cevabını öğrenmiş oluyoruz.

 

Öksürük İçin Keçiboynuzu Nasıl Kaynatılır?

Her 1 bardak suya, 2 keçiboynuzu meyvesi ölçüsünde kaynatılabilir. Kuru keçiboynuzu meyveleri, parçalara bölünerek suya eklendiğinde, daha kolay özdeşleşecektir.

 

Keçiboynuzu Kaç Dakika Kaynatılır?

Keçiboynuzu nasıl tüketilir sorusuna karşılık ilk akla gelen harnup çayı elde etmek için, yaklaşık 20-25 dk. boyunca, su ve meyveyi birlikte kaynatmak yeterli olacaktır.

 

Kuru Keçiboynuzu Çayı Nasıl İçilir?

Yukarıda tarifi verilen kuru keçiboynuzu çayının, 3 gün boyunca sabah-akşam olmak üzere tok karnına tüketilmesi önerilmektedir.

 

İnatçı Öksürük İçin Hatmi Çiçeği ve Keçiboynuzu

Bu karışım da, diğer alternatif tedavi yöntemi olarak belirtilmektedir. Keçiboynuzu suyu faydalarını daha da arttırmak amacıyla; kaynamış keçiboynuzu çayına, altını kapattıktan sonra hatmi çiçeği eklenir ve 10 dk. demlenmesi sağlanır. Ardından bal ile tatlandırarak tüketilebilir.

 

 

Keçiboynuzu Cinsellik İçin Nasıl Kullanılır?

Keçiboynuzu meyvesinin, afrodizyak içeriği dolayısı ile erkeklerde sperm sayısını ve kalitesi arttırdığı bilinmektedir.

Cinsel gücü arttıran keçiboynuzu kürü olarak bilinen içecek; her 1 bardak suya 3 keçiboynuzu meyvesi ölçüsünde, meyveler parçalanıp kaynayan suya eklenerek hazırlanır. Kuru keçiboynuzu, kaynayan suya eklendikten sonra 10 dk. daha kaynatılmaya devam edilir.

Düzenli olarak 3 hafta boyunca geceleri yatmadan içilmesi önerilir.

 

Keçiboynuzu hangi hastalığa iyi gelir sorusunun cevaplarını merak ediyorsanız, okumaya devam edebilirsiniz.

 

 

Keçiboynuzu Bağırsaklara İyi Gelir Mi?

Yüksek lif içeriği sayesinde, bağırsakları temizleyici özelliği ile bilinir.

Keçiboynuzu meyvesi faydalarının en bilinenlerinden bir diğeri olan, yüksek lif içerikli yapısı sayesinde, hem diyet dönemlerinde tatlı isteğini bastırması hem de bağırsak faaliyetlerine yardımcı olarak kilo vermeyi sağlayan bir meyve olmasıdır.

Kötü kolesterole karşı iyi bir savaşçı olduğu yönünde araştırma bulguları mevcuttur.

 

 

Keçiboynuzu Tansiyona Nasıl Gelir?

Keçiboynuzu kafein içermez. Dolayısı ile yüksek tansiyon riski taşıyan kakao veya benzeri kafeinli ürünleri kullanmadan da, beslenmeyi keyifle destekleyici bir meyvedir.

 

 

Alerjik Rinit Keçiboynuzu

Kuru keçiboynuzu ne işe yarar sorusuna karşılık, halk arasında bilinen bir diğer özellik de, astım veya alerjik rinit rahatsızlığına fayda sağladığı yönündedir.

Araştırmalar doğrultusunda, keçiboynuzunun 24 çeşit polifenol bileşiği içerdiği belirtilmektedir. Bu sayede, anti-inflamatuar özelliğe sahiptir. Akciğer başta olmak üzere, vücuttaki balgam birikimini söktürmesi yönünde fayda sağlayabilir.

 

Keçiboynuzu meyvesinin faydaları arasında belirtilen enteresan özelliğinden biri de şu şekilde belirtilebilir;

Şifalı gıdalar ansiklopedisine göre, İngiliz kimyagerler 19. Yüzyılda keçiboynuzu kabuğunu şarkıcılar başta olmak üzere; sesinin sağlığını ön planda tutmak isteyen herkese mutlak surette önermişlerdir.

 

 

Laktoz İntöleransı ve Keçiboynuzu

Harnup meyvesi faydalarından bahsederken, iyi bir kalsiyum kaynağı olduğunu da belirtmek gerekir. Bu durumda laktoz intöleransı dolayısı ile süt ve süt ürünleri tüketemeyen kişilerin, kalsiyum ihtiyacını karşılayacak farklı besinlere yönelmesi gerekir.

Harnup, kaliteli kalsiyum içeriği ile harika bir alternatif olarak değerlendirilebilir.

 

 

Kakao Yerine Keçiboynuzu

Canınız çikolata gibi bir şeyler çekiyor ama sağlıklı beslenme planınızın dışına çıkamıyorsanız; 1 tane keçiboynuzu meyvesini, çıtır çıtır tüketerek bu isteğinizi gayet tatlılıkla bastırabilirsiniz.

Keçiboynuzunun kakaoya göre kıyaslanabilir şekilde üstün olduğu şu özellikleri mevcuttur:

-Keçiboynuzu kakaonun 2 katı kalsiyum içerir.

-Kalsiyum içeren diğer besinler gibi oksalik asit içermez. Dolayısı ile kalsiyum emilimi çok daha yüksek şekilde gerçekleşir.

-Keçiboynuzu, kakao gibi migren tetikleyen içeriğe sahip değildir.

-Keçiboynuzu kafein ve yağ içermez.

 

 

Keçiboynuzu Meyvesi Kaç Kalori?

Kuru keçiboynuzu kalori hesaplaması yapılırken, orta boy yani 1 porsiyon (25 gr) harnup meyvesi baz alınabilir. Yaklaşık 50-60 kaloridir.

 

 

Harnup Keçiboynuzu Aynı Şey Mi?

Harnup meyvesi nedir sorusuna, keçiboynuzu cevabı verilebilir.

Akdeniz ikliminin hâkim olduğu bölgelerde yetişen ve 4000 yıldır insanoğlunun bilinçli şekilde faydaları için tükettiği bilinen harnup meyvesi, dalında önce yeşil ve yumuşak olup; olgunlaştıkça kabuğu hafif kuruyarak, içi ballanan bir meyvedir.

Keçiboynuzu meyve midir sorusuna evet cevabı verilebilir.

Keçiboynuzu meyvesi ne zaman toplanır merak edenler için, eylül aylarında açan çiçekler, temmuz ayında meyve vermektedir. Taze keçiboynuzu yeşil renkte olup, gittikçe pembeleşen ve koyu kahverengi renge dönen meyveler, ağustos ayında toplanır.

 

 

Keçiboynuzu Kurusu Nasıl Yenir?

Öncelikle kuru keçiboynuzu nedir sorusunda merak edilen, tüketilemeyecek kadar sert bir meyve olup olmadığıdır. Keçiboynuzu (harnup) kurusu aslında kuru incir misali, meyvenin kabuk kısmının hafif sertleşmesi ile oluşur.

Keçiboynuzu çiğ yenir mi sorusuna hayır cevabı verilebilir.

Keçiboynuzu kuru yenir mi sorusu hep merak edilegelmiştir. Yine yukarıda bahsettiğimiz kimyagerlerin önerisine göre; ses tellerinin sağlığını korumak ve boğazı yatıştırıp, temizlik yapmak konusunda harika bir seçim olan keçiboynuzu kabukları, çiğnenebilir.

Sert kabuklarını tüketemeyecek durumda olan çocuklar veya yetişkinler için, kuru keçiboynuzu meyvesi yumuşatılarak da yemeğe hazır hale getirilebilir.

 

Keçiboynuzunu Yumuşatmak İçin Ne Yapmak Lazım?

Harnup meyvesini, sıcağa yakın suda 20-25 dk. beklettiğinizde, daha yumuşamış bir yapı elde edebilirsiniz.

 

 

 Keçiboynuzu Uygun Fiyatlı Satın Almak İsterseniz;

 

Egeye Dönüş, harnup fiyatına özel indirimler ve dönem dönem yaptığı kampanyalarla kaçırılmayacak harnup fiyat fırsatları sunuyor.

Siz de en iyi keçiboynuzu en iyi marka hangisi diye merak ediyorsanız ve keçiboynuzu fiyatlarına, indirimli şekilde ulaşmak ve keçiboynuzu satın almak isterseniz, Egeye Dönüş sosyal medya hesaplarını takip edin.

Web sitemizde yer alan e-bülten abonelik formunu doldurarak, keçiboynuzu kg fiyatı ile ilgili indirim ve kampanyalardan haberdar olun.

 

 

SAĞLIK BEYANI UYARISI

 Ürünlerimizin hiçbiri ilgili mevzuat gereğince internetten satışı mümkün olmayan tıbbî cihazlar veya ilaç niteliğinde değildir.

 Web sitemizde bitkisel destek ürünleriyle ilgili endikasyon veya hastalık adı belirterek, sağlık beyanı ve tanıtımı yapılmamaktadır.

Ürünlerimizle ilgili daha ayrıntılı bilgi ve iletişim için [email protected] mail adresimize ya da 0 530 832 53 43 numaralı Whatsapp Destek Hattımıza mesaj atabilirsiniz.

 

  

 Kaynak : medikalakademi.com, urolojiistanbul.com,  p-ISSN: 2162-9412 ( M. Kamal E. Youssef),  Baltasar Ruiz Roso (2010),  PMID: 2723939 , headaches-org, www-mayoclinic-org, Azadeh Vafaei-Mashhad Tıp Bilimleri Üniversitesi

 

 

 

 

 

keçiboynuzu besin değeri

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR