EGE OTLARI
₺375,00 KDV Dahil
₺450,00 KDV Dahil
EGE OTLARI
₺375,00 KDV Dahil
₺450,00 KDV Dahil
EGE OTLARI
₺375,00 KDV Dahil
₺450,00 KDV Dahil
EGE OTLARI
₺120,00 KDV Dahil
₺150,00 KDV Dahil

EGE OTLARI

Hoş Geldiniz Ege Otları Dünyasına! Ege'nin bereketli topraklarından özenle seçilmiş ve geleneksel yöntemlerle hazırlanan eşsiz lezzetler burada bulunuyor. Deniz Börülcesi, Kaya Koruğu, Şevketi Bostan ve Cibes ile sofralarınıza Ege'nin hazinesinden sağlıklı ve lezzetli otlarını taşıyoruz. Hem sağlık hem de damak zevki için ideal olan bu otlar, doğal, besleyici ve bir lezzet deneyimi sunar.

Deniz Börülcesi;

Ege Denizi kıyılarında suyun gel-git yaptığı yerlerde, sular çekildikten sonra yetişen deniz börülcesi; tuzlu,

ekşi ama çok lezzetlidir. İyot açısından çok zengindir.

Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklara karşı kalkan oluşturmak için deniz börülcesi iyi bir besindir.

Muğla civarında "geren", Çeşme taraflarında "kırdama", bazı yerlerde "kurşun otu" veya "tuzlu ot" olarak da bilinir.

Zeytinyağlı, yoğurt soslu, tarator soslu, domates soslu birçok tarifte kullanılabilir.

Meze kültürünün en önemli temsilcilerinden olan deniz börülcesi salatasının en yaygın ve sevilen tarifi ve malzemeleri şu şekildedir.


MALZEMELER

Yarım Kavanoz (150-200 gr.) Deniz Börülcesi

Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı

3 Diş Sarımsak

1 Limonun Suyu

YAPILIŞI

Deniz börülcelerini kavanozdan çıkarıp sudan geçirin.

Zeytinyağı, limon suyu ve ezilmiş sarımsağı bir kapta karıştırın.

Sudan geçirip süzdüğünüz deniz börülcelerini servis tabağına alın.

Üzerine, hazırladığınız salata sosunu dökün.

Pratik, sağlıklı ve lezzetli deniz börülcesi salatanız hazır.

Kaya Koruğu;

 

Akdeniz ve Ege çevresindeki kayalıkların, denize bakan yamaçlarında dört mevsim yetişen bir bitkidir.

Ekşi ve tuzlu bir tada sahiptir.

Özellikle mezelerde, salatalarda ve ekşi soslarda kullanılır. 

Kaya koruğu (crithmum maritimum) diğer adı ile deniz rezenesi olarak bilinir. Farklı yörelerde, acı dam koruğu, her dem bahar otu, kulak otu, saksıgüzeli, naserotu, genevir, deniz kerevizi, kereviz otu, deniz otu, ada börülcesi, su rezenesi, deniz teresi, kişgil gibi farklı isimlerle de bilinir. Bu otu ayrıştırmanız için şöyle tarif edebiliriz: Sert otsu gövde, gövdeden çıkan birçok dal ve dallara bağlı 10 cm’e kadar büyüyebilen pürüzsüz, hafif yassı, etli yapraklar ve yıldız şeklinde sarkan sarı çiçeklere sahiptir.

 

Kaya Koruğu Nerede Yetişir?

Büyümek için tuzlu ve taşlı topraklara ihtiyaç duyar. Sıfıra yakın rakımlarda ve tuzlu deniz suyunun zerrecikler halinde ulaşabildiği yerlerde yetişir. 

Kaya koruğu nerede bulabiliriz ya da kaya koruğu nereden alınır şeklinde soruları duyar gibi oluyoruz. Yaz aylarında sahil şehirlerinin semt pazarlarında nadiren bulunabilmekle birlikte, sizin için konserve haline getirilmiş ve kullanıma hazır formu için güvenilir bir adres olan Egeye Dönüş’tesiniz.

Sitemizdeki tüm diğer ürünler gibi güvenerek bu ürünümüzü de sepetinize ekleyebilirsiniz.

 

 

Kaya Koruğu Nasıl Servis Edilir?

Kaya koruğu hangi bölgede yetişir sorusuna doğrudan deniz kenarı olarak cevap verebiliriz. Bununla birlikte, Karadeniz kıyılarında fazla görülmez zira ılıman ve sıcak iklim otudur. Son yıllarda internet üzerinden tazesine de ulaşma imkânı doğsa da, diğer Ege otları olan; deniz fasulyesi, deniz börülcesi, şevketi bostan, cibes ve sayamayacağımız kadar çeşitli tüm bu harika lezzetler gibi, kaya koruğunun da tazesinin kargo yoluyla sizlere ulaştırılması biraz zahmetlidir. Bu bitkiler dayanıklı olmayıp aksine narin ot türleridir.

Kaya koruğu satın almak istediğinizde, kaya koruğu konservesi şeklinde tercih edebilir ve yılın herhangi bir zamanı tüketme şansı bulabilirsiniz.

Tazesine ulaşılabilen mutfaklarda, kaya koruğu yaprağı, çiçek ve dalları ile birlikte omlet olarak da tüketilebilmektedir.

Özellikle Ege Denizi’ne baka Avrupa mutfağında, yaprakları yemek çeşnisi, baharat olarak ve salata içerisinde bolca kullanılır.

Kaya koruğu nerede bulunur diye arayanlar eğer tazesini bulduktan sonra kaya koruğu turşusunu yapabilme fırsatı bulurlarsa çok şanslılar diyebiliriz. Bulamayanlar için, size tertemiz içerikli, şipşak kullanıma hazır kaya koruğu otu mezesi satın alabileceğiniz en doğru sayfadasınız, ürünümüzü güvenle sepetinize ekleyebilirsiniz.

 

Kaya Koruğu Turşusu Nasıl Tüketilir?

Kaya koruğu otu meze tarifi aslında temelinde, kaya koruğu turşusunun farklı usuller ile tatlandırılması neticesinde ortaya çıkmaktadır.

 Kaya Koruğu Troide İyi Gelir Mi?

 

Guatra iyi gelen bitkiler nelerdir sorusunun en başında iyot zengini kaya koruğu bitkisi gelir. Burada kaya koruğu troide iyi gelir mi sorusuna cevap verirken, kaya koruğunda guatr için olumlu etki gösteren hangi bileşendir bunu incelemekte fayda vardır.

İyot içeriği açısından oldukça zengin ve hatta tuz tüketmesi uygun olmayan hastaların, iyot ihtiyacı için önerilen bu bitki, düşük iyot emilimine bağlı troid hastalıklarında destekleyici besin olarak değerlendirilebilir.

Tuzdan sonra iyot oranı en yüksek besinler arasında yer alır kaya koruğu, deniz börülcesi ve diğer deniz yosunları.

 

Şevketi Bostan;

Şevketi Bostan, doğal şifalı bitkiler arasında önemli bir yere sahip mucizevi bir bitkidir.

Aynı zamanda Bostanotu veya Akkız olarak da bilinen bu bitkinin kökleri, yemek ve ilaç yapımında kullanır.

Kültür bitkisi olarak kabul edilen Şevketi Bostan, sofralarımızda da sıkça yer bulmaktadır.

Akdeniz ülkeleri, Portekiz, Fransa ve İran gibi birçok bölgede yetişen Şevketi Bostan, son yıllarda ülkemizde de beslenme listelerinde de popülerlik kazanmıştır.

Sağlık açısından birçok yararının bulunduğu tıp dünyası tarafından da tanınmaktadır. Şevketi Bostan otunun faydaları, uzun bir süredir bilinmektedir.

 

Şevketi Bostan’ın Faydaları Neler?

Bu bitkinin köklerinin kaynatılarak suyu içildiğinde böbreklere iyi geldiğine inanılmaktadır.

Ayrıca boşaltım sistemi üzerinde de olumlu etkileri olduğu ve halk arasında böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olduğu söylenmektedir.

Şevketi Bostan otunun sağladığı faydalar arasında karaciğeri temizleyici etkisi, hücre yenilenmesine yardımcı olması kullanıcılar tarafından bilinir.

Kırışıklıkları giderici etkisi, kronik baş ağrısı, şiddetli ateş, bronşit, sarılık, adet dönemlerindeki hormon dengesizlikleri ve,

Deri rahatsızlıkları gibi durumların tedavisinde tercih edilmesi yer almaktadır.

Ayrıca sindirim sistemine yardımcı olan Şevketi Bostan otu, kabızlığı önlemekte ve gaz problemlerini giderdiği,

Karaciğer ve safra kesesi rahatsızlıklarına da iyi geldiği gözlemlenmiştir.

Tıbben kanıtlanmış olan spazm giderici, antibakteriyel, antienflamatuar ve antitümoral etkileri sayesinde,

Şevketi Bostan’ın kasılma ve gevşemeye de yardımcı olduğu deneyler sonucu belirlenmiştir.

Şevketi Bostan, Türkiye'de ruhsatlı ilaç yapımında kullanılan nadir bitkilerden biridir.

Üretimi biraz zahmetlidir. Yemeye hazır Şevketi Bostan hem lezzetiyle hem de içeriğiyle enerji verici bir seçenektir.

Şevketi Bostan, doğal ve sağlıklı yaşamı desteklemek isteyenler için harika bir seçenektir.

İçerdiği besin değerleri ve sağlık faydalarıyla, sofralarınızda ve sağlık rutininizde yer vermek için ideal bir bitkidir.

Cibes;

Genellikle Ege Bölgesi'nde yetişen ve karnabahar, beyaz lahana ve kara lahanaların toplandıktan sonra köklerinde kalan kısımlarının tekrardan yeşermesi sonucu ortaya çıkan cibes otu, turpgiller familyasının şifalı bitkileri arasında yer almaktadır.  Özellikle bahar ve yaz aylarında oldukça fazla tercih edilen cibes otunu, güzelce temizleyerek ister çiğ isterseniz de tarifinize göre pişmiş olarak da tüketebilirsiniz.

Genel anlamda salata ve meze tariflerinde kullanılan cibes otu, ülkemizin farklı bölgelerinde börek, dolma ve yumurtalı kavurma yapımlarında da kullanılabilmektedir. Cibes otunun, her hali tüketilebilen yoğun bir C vitamini kaynağı olduğu bilinmektedir. Ege Bölgesi'nde yetişen cibes, burada yaşayan halk tarafından cibez otu, azman, cici otu ve lahana patlağı gibi isimlerle de bilinir. Tokluk hissi vermesi nedeniyle son yıllarda zayıflamak isteyenlerin vazgeçilmez besin kaynaklarından biridir.

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR